Labužnický víkend v Brdech
O prvním listopadovém víkendu panovalo typické podzimní počasí. Noční teploty (v Brdech) klesaly těsně pod nulu, několikrát se během pátka i soboty přihnala dešťová přeháňka a foukal poměrně silný vítr. Nic z toho nás však neodradilo od naší pravidelné návštěvy brdských lesů. Ba naopak, všichni se shodujem se na tom, že Brdy jsou za tohoto počasí pro nás asi nejkrásnější.
Navíc na nás ještě čekaly, před příchodem letošní zimy, poslední zateplovací práce na našem tábořišti, a tak jsme do Brd museli chtě nechtě. Vzhledem k tomu, že tedy budou tyto dny víceméně pracovní, přemýšlíme, jak by jsme si je obzvláštnili. Nakonec se rozhodujem pro mimořádně labužnický jídelníček a zařizujem se podle toho - berem s sebou kotlík, suroviny na guláš, pěkný masíčko na grill, výborné klobásy, čerstvé bylinky no a v lese snad najdem ještě nějaké houby. To bude ňamina, už se těšíme!
A protože jdeme v kompletní sestavě, tím pádem i s Ludvou, pracovní zařazení je již předem jasné - labužnický jídelníček bude mít na starost právě Ludva. Komu jinému svěřit starost o naše žaludky, než kuchaři, který sbíral zkušenosti v Anglii i ve Francii a teď vaří ve světoznámém H. :-)) Nikdo proti rozdělení neprotestuje a tak Hanz s Lukym dělají potřebné zásoby dřeva na zimu, já zatepluji no a Luďa pobíhá kolem "plotny", tedy v našem případě kolem ohniště.
Jenže soustřeďte se na svojí práci, když vedle vás voní z grillu takové dobroty, to není vůbec jednoduché !! Pravidelné "sedánky" vedle ohniště, při kterých se kontrolavala fáze příprav našeho oběda a živě se diskutovalo, nebyly ničím vyjímečným. Ludva je kouzelník a jak guláš s houbami (první den), tak i vepřové medailonky na rozmarýnu (druhý den), byly nakonec naprosto úžasné. Samozřejmě na doplnění nechyběla ani výborná klobása, topinky z grillu či domácí buchta od Zdeniny.
Koneckonců za kvalitně odvedenou práci, jsme si přece zasloužili i kvalitní labužnický zážitek :-). Nejspíš si to budem muset někdy zopakovat. Všem se nám to moc líbilo!